Egy lépéssel a fenntarthatóság felé – Napelemrendszer kerül telepítése a Dobos Ház teljes tetőfelületére

Hosszas egyeztetéseket követően az irodaházunk egy újabb lépést tesz a fenntarthatóság és a zöld energia felé az épület közel 1000 négyzetméteres lapostető felületére napelem rendszert telepíttetünk.

Milyen előnyöket remélünk a napelemes rendszer üzembe helyezését követően?

  • a napelemek segítségével önfenntartóbbak és függetlenebbek leszünk az energiakereskedőktől. Az irodaházunk részben saját termelésű elektromos energiával fog üzemelni, ami hosszú távon költségmegtakarítást eredményez számunkra a megtérülést követően a megtakarított összeget további energiahatékonysági korszerűsítésbe tervezzük visszaforgatni.
  • az irodaház bérlői profitálhatnak ebből az újításból, mert a 3. emeleti lapostetős bérlemények tetőfelületét árnyékolni fogják majd a napelem panelok, ezzel is gátolva a nyári hónapokban az irodák közvetlen lapostető felületének túlmelegedését, így a tetőszint alatti bérleményekben a megszokottnál kevesebb klíma használat is elegendő lesz a hűtésre.
  • a napelemhasználat csökkenteni fogja az irodaházunk környezetre gyakorolt negatív hatását. A napenergia hasznosítása segíti az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését, így tevékenységünk zöldebbé válik. Ez pedig nem csak a társadalmi felelősségvállalásunkra, hanem az épületünk imázsára is pozitív hatással lesz.